Symfoniorkester

Siden 2012 har jeg arbejdet som orkesterassistent med symfoniorkestre i Danmark og Sverige. I denne forstand betyder ordet ‘orkesterassistent’ optrædender på:

– klassisk spansk guitar
– elguitar
– 12-strenget guitar
– western guitar
– slide guitar
– mandolin
– banjo
– domra
– balalaika
– cuatro

Jeg har spillet i mange forskellige og spændende koncerter med Danmarks Radio Symfoni Orkester, Det Kongelige Kapel, Copenhagen Phil, Aalborg Symfoniorkester, Aarhus Symfoniorkester, Sønderjyllands Symfoniorkester, Malmö Symfoniorkester, Malmö Operaorkester og Helsingborg Symfoniorkester.
Desuden har jeg været konsulent på flere produktioner om at løse specifikke opgaver, bl.a. på Det Kongelige Teater og den nationale opera La Monnaie i Bruxelles.

Et udpluk af værker i den symfoniske verden er ‘Symfoni nr. 7’, ‘Symfoni nr. 8’ og ‘Das Lied von der Erde’ af Gustav Mahler, ‘Ebony Concerto’ af Igor Stravinsky, ‘Die Sieben Todsünde’ af Kurt Weill, ‘Symfoni nr. 1’ af William Grant Still, filmmusik af Howard Shore, og meget andet.
Et udpluk af værker i operalitteraturen er ‘Falstaff’ og ‘Otello’ af Giuseppe Verdi, ‘Don Giovanni’ af W.A. Mozart, ‘Næsen’ af Dmitri Shostakovich, ‘Den Glade Enke’ af Franz Lehár, ‘Mahagonny’ af Kurt Weill, og meget andet.
Desuden musicals som f.eks. ‘West Side Story’ af Leonard Bernstein og ‘Som I Himlen’ af Fredrik Kempe og balletmusik som f.eks. ‘Romeo og Julie’ af Sergei Prokofiev.

Et lille udpluk af instrumentparken